Yogiskt | Avsnitt 135: Tummen ner. Den ogillande recensenten.
17051
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17051,ajax_fade,page_not_loaded,boxed, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,,qode-theme-ver-10.0,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Avsnitt 135: Tummen ner. Den ogillande recensenten.

Avsnitt 135: Tummen ner. Den ogillande recensenten.

Egot kan ta för sig lite väl ibland som bekant. Det här med bedömningar och att ”fälla domar”, att ständigt recensera, värdera andra och annat är ett exempel på just detta. Det händer snabbt, innan tankarna och känslorna kommer. Reaktivt. Det är ett sätt för våra egon att hantera upplevda utmaningar. Hur gör vi för att tona ned den svartvita hårdföra ogillande recensenten och behåller vårt sunda kritiska tänkande? Vad är skillnaden?  Och vad är egentligen yogisk arkeologi? Sat Nam fina yogisar!

Tips & länkar:

  • Viveka:  er medveten och personlig approach. Det är en kognitiv förmåga som går ut på att särskilja mellan vad som är lämpligt och vad som är olämpligt. En medveren inre föräankrad approach. Med viveka kan vi göra goda val för oss själva – och för andra.
  • Ahamkara: det mänskliga egot enligt hinduistisk filosofi.
  • Meditation: The Power of Waak Siddhi
  • EFT Scandinavia: Emotional Freedom Technique
  • Gabby Bernstein om  sin bok Judgement Detox 
Yogiskt görs av yogalärarna Cecilia Humble och Jenny Andersson. Vi finns på Instagram, YouTube och  Facebook  Prenumerera gärna på podden här och betygsätt oss gärna på iTunes. Titta också gärna in på vår blogg!
Vill du komma i kontakt med oss så finns vi på cecilia@yogiskt.se, jenny@yogiskt.se eller yogiskt@yogiskt.se
Vi har många spännande framtidsplaner och vill fortsätta sprida yoga och meditation till ännu fler, hjälp oss att göra det möjligt genom ett bidrag på patreon.com/yogiskt eller swisha till 1233021060. Tack!