Yogiskt | Avsnitt 136: Intervju med Marja Norlin. Om högkänslighet.
17053
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17053,ajax_fade,page_not_loaded,boxed, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,,qode-theme-ver-10.0,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Avsnitt 136: Intervju med Marja Norlin. Om högkänslighet.

 

Avsnitt 136: Intervju med Marja Norlin. Om högkänslighet

Yogiskt fortsätter sin resa genom känslorna och intervjuar idag den fantastiska, inkännande yogaläraren och terapeuten Marja Norlin. Vi  pratar om känslighet i allmänhet och högkänslighet i synnerhet. Visste du att det finns ett empatiskt spektrum? Vet du var du befinner dig i det?  Vi börjar här utforska den känsligare delen tillsammans med Marja som specialiserat sig på högkänslighet eller högmedvetenhet som hon (och nu vi också) hellre kallar det. Missa för allt i världen inte härliga Marja! Sat Nam fina yogisar!

Tips & länkar:

  • Högkänslighet: Högkänslighet eller HSP (Highly Sensitive Person) är ingen ny bokstavsdiagnos, utan ett begrepp myntat av psykologen Elaine Aron som har bedrivit forskning kring extra känslighet i drygt 20 år. Högkänsliga personer föds med ett nervsystem som är känsligare än hos genomsnittet och en hjärna som fungerar lite annorlunda än hos andra människor. Det innebär att högkänsliga kan uppfatta information och känslor som andra inte lägger märke till. De reflekterar mer över allting och sorterar information på en djupare nivå. Den större medvetenheten gör att högkänsliga ofta känner starkare än andra känslomässigt. De är väldigt intuitiva, har en stark magkänsla och ”bara vet”, utan att veta hur. (Info från Högkänslighet Sverige)
  • Självtest: Är du högkänslig?
  • Högkänslighet Sverige
  • Hemsida: Elaine Aron

Oavsett om du är högkänslig, normalkänslig, robust eller bara lite känslig i största allmänhet kan man få en hel del bra tips om att hantera och uppleva sina känslor genom det här och kommande avsnitt om känslighet – så håll utkik och ta gärna testet!

 

Yogiskt görs av yogalärarna Cecilia Humble och Jenny Andersson. Vi finns på Instagram, YouTube och  Facebook  Prenumerera gärna på podden här och betygsätt oss gärna på iTunes. Titta också gärna in på vår blogg!
Vill du komma i kontakt med oss så finns vi på cecilia@yogiskt.se, jenny@yogiskt.se eller yogiskt@yogiskt.se
Vi har många spännande framtidsplaner och vill fortsätta sprida yoga och meditation till ännu fler, hjälp oss att göra det möjligt genom ett bidrag på patreon.com/yogiskt eller swisha till 1233021060. Tack!